Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Gold Wing Slovenija
Login

Dobrodelnost Združenja Gold Wing Slovenija

V želji, da bi združenje postalo tudi širše družbeno koristno in prepoznavno, smo leta 2009 odprli transakcijski račun, ki je bil namenjen nabiranju sredstev pomoči potrebnim. Denarnim sredstvom, ki so se nabrala smo dodali še denarno pomoč naših sponzorjev, nekaj primaknili iz naše klubske blagajne ter v letu 2010 vse skupaj predali družinici v Prekmurju. Nekaj naših članov pa je dodatno prispevalo še oblačila.


Spomladi leta 2012 smo prvič izvedli skupni izlet s slovenskimi paraplegiki, na katerem smo zbrali velik delež potrebnega denarja za nakup tekmovalnega invalidskega vozička za članico slovenske državne reprezentance v košarki na invalidskih vozičkih. Vsako naslednje leto so šla nabrana sredstva za podobno dobrodelno pomoč: pomoč pri nakupu rehabilitacijske postelje za Dom Paraplegikov v Pacugu, finančni prispevek k predelavi kombiniranega vozila v vozilo za prevoz oseb s posebnimi potrebami … itd.


Izlet s paraplegiki je postal tradicionalen in ga vsako leto ponavljamo. Najbrž ni potrebno posebej poudarjati, da so naši sovozniki / paraplegiki na zadnjih sedežih zelo uživali in ob tem tudi zdravili določene strahove pred vožnjo.


Tudi vsa nadaljnja leta smo organizirali in podarjali dobrodelna sredstva pomoči potrebnim. Največja takšna akcija pa je bila, ko smo v letu 2013 na Osnovni šoli Ob Rinži v Kočevju osemnajstim otrokom poplačali malico za celo šolsko leto.


Leto 2023 je v mesecu avgustu postreglo s hudimi stoletnimi poplavami, ki so prizadele večji del Slovenije. V teh poplavah so veliko škodo utrpeli tudi nekateri naši člani katerim smo seveda priskočili na pomoč tako s fizično pomočjo kot z denarnimi sredstvi.

 

nazaj

Kontakt

  • +386 41 686 509

  • © 1999-2024 Gold Wing Slovenija. All rights reserved.