Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Gold Wing Slovenija
Login

Priključitev v Gold Wing Evropsko Federacijo

Zaveza, katero smo sprejeli s priključitvijo v GWEF, da vsako leto organiziramo srečanje, katerega se udeležijo Goldwingerji iz vseh držav, ki so včlanjeni v zvezo, nas seveda ne obremenjuje, ampak vsakič posebej izpolnjuje in navdušuje.


Srečanje smo prvič priredili v letu 2007 na Bledu, v avtocampu Zaka. Kljub temu, da je bil to poizkusni zbor, smo na zboru našteli preko 200 GW motorjev iz 14 držav.


Avtokamp Šobec je bil prizorišče tudi naslednje leto – 2008, ko smo organizirali naše prvo uradno srečanje v okviru GWEF-a. Srečanje je promocijsko zelo lepo uspelo, saj so pohvale ter obljube za naslednji obisk Slovenije kar deževale; predstavniki lokalnih oblasti so celo izrazili željo, da naj naša srečanja na Bledu postanejo tradicionalna. Vendar smo klub, ki pokriva celo Slovenijo in mednarodno zastopa vse slovenske Goldwingarje in kar je povečini tudi v drugih državah takšna praksa, smo se odločili, da za vsako naslednje srečanje v okviru GWEF menjamo lokacijo. Na ta način pa tujim obiskovalcem zborov omogočimo, da si ogledajo še druge slovenske bisere in se zato tudi leto za letom vračajo v Slovenijo.


Portorož – avtokamp Lucija je v naši organizaciji gostil srečanje GW motoristov leta 2009, kot pripravo na 2. uradni GW moto zbor, ki smo ga na istem mestu organizirali v začetku junija 2010 in katerega se je udeležilo celo več kot 300 Goldwingov iz 18 držav. Organizacija takega zbora zahteva požrtvovalno prostovoljno delo in sodelovanje številnih članov kluba, ki ga ti z veseljem opravijo.


GWEF srečanja smo v nadaljevanju organizirali redno vsako leto: 2012 in 2013 v Termah Ptuj ter 2014 in 2015 v Termah Olimje / Podčetrtek. Ker pa je bila s strani tujih obiskovalce izražena želja, da bi radi videli tudi prestolnico Slovenije – Ljubljano, smo se odločili v letu 2016 organizirati srečanje prav v neposredni bližini Ljubljane, v avtokampu Ježica. Goste smo z vodiči v več različno govorečih skupinah popeljali na vodeni ogled centra Ljubljane, ter znamenitosti v okolici glavnega mesta Slovenije.


Leta 2017 smo se odločili, da GWEF srečanje organiziramo na Gorenjskem, v krasnem planinskem ambientu prenovljenega avtokampa Špik, ki se nahaja v Gozd Martuljku v neposredni bližini Kranjske Gore. Izkazalo se je, da se pri izbiri nismo zmotili, saj so bili udeleženci, katerim smo poleg ostalih znamenitosti »Kekčeve dežele«, pokazali tudi najnovejši smučarski skakalni center v Planici izredno zadovoljni…


V letu 2018 je GWEF praznoval 35. obletnico obstoja in katere organizacija je bila zaupana nam – Združenju GW Slovenija, na kar smo izredno ponosni. Za ta velik in svečan Evropski dogodek smo morali poiskati dovolj veliko in lepo lokacijo, .. izbrano je bilo rudarsko mesto Velenje / Velenjsko jezero. To srečanje je bilo izredno veliko saj nas je obiskalo preko 1000 Goldwingov iz 35-ih držav. V Velenje je prišel celo Goldwinger iz Kuvajta.


Za srečanje v našem jubilejnem letu 2019 smo si izbrali Slovenia Eco Resort, čudovito etno vasico pod Veliko planino, ob vznožju Kamniških Alp, ki se ponaša s čarobno in edinstveno pastirsko tradicijo, neokrnjeno naravo, tradicionalnimi dobrotami in izjemnimi razgledi, ob enem pa se uvršča med najlepše planine doma in v svetu. Ta dogodek se je odvijal od 13. do 16 junija. Vsi udeleženci so bili nad ambientom in izletom na Veliko planino izredno navdušeni.


Srečanje v letu 2020 naj bi bilo organizirano med 18. in 21. junijem v Vodnem Parku v Radljah ob Dravi. Žal je v zelo kratkem času cel svet zajela pandemija z virusom COVID-19 in smo bili primorani srečanje odpovedati, oziroma prestaviti na naslednje leto. Dogajalo naj bi se na istem mestu, ki je bilo predvideno za leto 2020 in sicer v času od 17. do 20. junija 2021.

Žal se je zgodilo kot leto poprej, da smo ga bili zaradi Covida-19 primorani odpovedati in prestaviti na naslednje leto torej 2022, ko nam je končno uspelo izvesti dogodek od 9. do 12. Junija 2022.


V letu 2023 smo se s srečanjem selili na drugi konec Slovenije v Belo krajino - Kamp Podzemelj, kjer smo gostovali od 8. do 11. Junija. Obiskovalcem smo pokazali območje Bele krajine, njihove običaje ter kulinariko.


V letu 2024 pa se naša karavana seli ponovno proti centru Slovenije v kamnik - Slovenia Eco Resort. Dogodek se bo v idilični Velikoplaninski vasici odvijal v času med 20. In 23. Junijem

 

Ker slovimo po celotni Evropi kot dobri organizatorji smo tudi odlični promotorji Slovenskega turizma zato smo bili s strani Vlade vključeni v skupino Društev v javnem interesu.

 

nazaj

Kontakt

  • +386 41 686 509

  • © 1999-2024 Gold Wing Slovenija. All rights reserved.